Termékek

Gyártók

Termékek

A Roto cégről

+ Roto a világban.

A Roto csoportnak közel 3800 dolgozója van a csaknem minden kontinensen megtalálható gyárakban és leányvállalatoknál. Éves bevétele több mint 600 millió EUR.  A Roto csoportnak a németországi Bad Mergentheimben és a lengyelországi Lubartówban modern tetőablak gyárai vannak, melyek több mint 1700 főt foglalkoztatnak. A divízió összes gyára – az RPS, a Toyota cég legjobb gyártórendszerén alapuló Roto Gyártási Rendszer szerint dolgozik.  Ennek köszönhetően a lehető legrövidebb idő alatt, a legmagasabb minőséget garantálva termelnek.  

+ „German made”

A csoport központja a Stuttgart melletti Leinfeldenben van, a „Tetőtéri ablakok & Kiegészítők” divízió központja pedig Bad Mergentheimben (Würzburg mellett) található.  A Roto médium/prémium termékeinek közel 85%-át a Bad Mergentheimben lévő gyárban termeli. Büszkék vagyunk a „german made” minőségre, a gyártás helyétől függetlenül.

+ A profizmus alapfilozófiánk.

Mindent megteszünk azért, hogy termékeink a vásárlókhoz professzionális kereskedőkön keresztül jussanak el, akik garantálják a magas szintű tanácsadást. A „Roto Campus” oktatási programnak köszönhetően évente növekszik a professzionális kivitelező, ács és tetőfedő cégek köre. A Roto termékek profik kezében érzik magukat a legjobban. 

Kiváló műszaki megoldások a hosszú távú kényelemért

+ Egyszerű állítási lehetőség

Az évek során a tetőszerkezet mozoghat, és az eredetileg tökéletesen beépített tetőtéri ablak többé nem szigetel megfelelően. A Roto ablakoknál az utólag állítható ablakszárnynak köszönhetően a tok és a szárny távolság korrigálása a szerkezet megbontása nélkül is lehetséges.

+ Beázásmentes konstrukció

A Roto tetőablakok esetében a borítólemezek rögzítése átmenő csavar nélkül történik. Ennek köszönhetően a nedvességnek nincsen esélye arra, hogy a meglazuló csavarok mentén bejusson az ablak szerkezetébe.

+ Biztonságos beépítés

Alsó kilincses Designo ablakok esetében a termékek maximálisan előszereltek: a Hőszigetelő Csomag, a belső párazáró fólia, a borítólemezek és a szerelővasak mind a gyárban kerülnek a termékre. A felső kilincses RotoQ esetében a beépítést az intelligens „klick” szerelési rendszer támogatja, mely minden sikeres művelet után akusztikus visszajelzést ad.

+ Kiemelkedő hangszigetelés és biztonság

A Roto tetőtéri ablakok belső biztonsági üveggel is rendelhetőek, így a magasabb fokú biztonságnak és a kiváló hangszigetelésüknek köszönhetően remek választást jelentenek zajos környéken vagy a gyerekszobákban.

+ Vasalat a 80 éves Roto-tól

Tetőtéri ablakaink Roto vasalattal szereltek, hiszen a minőség és a precizitás számunk-ra a legfontosabb. A Roto több mint 80 év tapasztalattal rendelkezik a vasalat gyártás területén, és világelső a bukó-nyíló vasalatok piacán.

Hatékony energiamegtakarítás Hőszigetelő csomaggal

+ Hőszigetelés minden oldalról!

A megfelelő szigeteléssel elkerülhetjük a hőhidakat, a páralecsapódást és ezen felül szakszerű csatlakozást biztosíthatunk a belső párazáró fóliához.

+ Mire érdemes odafigyelni?

A tetőtéri ablakoknál a problémák döntően nem az üvegezés minőségéből adódnak. A gondot a nem megfelelően kialakított oldalsó hővédelem okozza. Az oldalsó lehűlő felületen lecsapódik a pára, mely hosszútávon a szerkezet károsodásához vezethet.

A hőkamerás felvételeken jól látható, hogy a tetőtéri ablak legérzékenyebb pontja a tokszerkezet, különös tekintettel a sarkokra.

+ Hogyan védekezzünk a hőhíd ellen?

A tetőtéri ablakok tokszerkezete kiemelkedik a tető szigetelésének síkjából, így oldalról is védekezni kell a hideg ellen. Az ideális megoldás a tok felső síkjáig érő, az ablakot körbevevő szigetelés, mely megakadályozza a hőhíd kialakulását.

Annak érdekében, hogy tetőablaka a megfelelő védelemmel legyen felruházva, a Roto kifejlesztette az úgynevezett Hőszigetelő Csomagot, mely biztosítja a körbefutó szigetelést, ezen felül egy párazáró fóliát is tartalmaz a hatékonyabb védelemért.

+ Roto Hőszigetelő Csomag és párazáró fólia

A Roto Hőszigetelő Csomag gyárilag előszerelt, így a helyszíni beépítési hiba lehetősége kizárt.

A Hőszigetelő Csomag közel 5 fokkal emeli a belső felület hőmérsékletét, ami a fűtési költség csökkenését eredményezi.

A Roto tetőtéri ablakoknál a hőszigetelés a tok felső síkjáig ér, ezáltal a hőhidak kialakulásának az esélye minimális.

A Hőszigetelő Csomaggal szerelt tetőtéri ablak hozzájárul a ház optimális energiafelhasználásához és a páralecsapódás veszélye szinte teljesen elkerülhető.

A szigetelés UV álló.