ROTO méretválaszték cseréhez és új beépítéshez, termékek beazonosítása

Régi ablakok cseréje - Amire érdemes figyelni!

Számos indok lehet arra, hogy régi tetőtéri ablakunkat kicseréljük, például sokkal jobb hőszigetelés, magasabb használati komfort, jégeső elleni hatékonyabb védelem, jobb minőségű alapanyagok.


De mik is azok a problémák, amikor a csere már tényleg nem halogatható és egy új ablaknál milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?


A tetőtéri ablakok az idő elteltével elhasználódnak, vetemedhetnek és nem zárnak megfelelően. Ezen felül nem teljesítik a ma elvárható energetikai és kényelmi követelményeket sem.
Gondoljuk át egy új ablak előnyeit: Esztétikus megjelenés és nagyságrendekkel jobb hőszigetelés, mely a fűtési költségeket is csökkenti.

Huzat:

Egy bosszantó hiba, mely mind az egészségünkre, mind a fűtési költségekre hatással van. A rosszul szigetelt ablak rengeteg energiát pazarol. A huzat mellett a hideg, a por és a lárma is negatívan hat életünkre.
A legjobb megoldás a régi ablak cseréjére egy tökéletesen záró, minőségi tetőablak.

Gombásodás:

Ha az ablakok alsó sarkaiban a gombásodás megjelenik, nem lehet többé eltüntetni. A kellemetlen látványon felül veszélyes is, fejfájást vagy allergiát okozhat.
A cserére tökéletes megoldást jelentenek az ROTO tetőtéri ablakok, melyek rendelkeznek a SentinelHaus minősítéssel is: az ablak szerkezete igazoltan nem tartalmaz semmiféle káros anyagot.

Energiaveszteség:

Egy ablak hőszigetelő képessége könnyen mérhető. Minél alacsonyabb az Uw érték, annál jobban szigetel az ablak. A 2-rétegű üveggel rendelkező ROTO tetőtéri ablakokkal 1,1 W/m2K Uw érték elérése sem akadály. De ez tovább fokozható: 3-rétegű üveggel akár 0,78 W/m2K Uw-érték is elérhető.

Homályos üvegek:

A kilátás akadályozásán felül egyértelműen jelzi, hogy az üvegezés már nem szigetel megfelelően. Az üvegtáblák közötti gáztöltés elszivárgott és helyére nedves levegő került. A külső üvegfelület takarítása a problémát nem oldja meg.

Csere esetén a ROTO 15 év szavatosságot nyújt a külső edzett üvegtáblára, jégeső ellen, ami kombinálható belső ragasztott biztonsági üveggel, így megvéd egy esetleges sérüléstől az ablaktábla betörése esetén.

A ROTO számos alternatívát kínál a tetőablakok cseréjére, melyek tartós és minőségi megoldást biztosítanak és megszüntetik a régi ablak okozta kellemetlenségeket.

Hogyan találhatom meg a ROTO tetőablakom ablakméret kódját/sorozatszámát?

Ahhoz, hogy ROTO kiegészítője tökéletesen illeszkedjen a tetőtéri ablakához, szüksége lesz a ROTO tetőtéri ablak méretére és sorozatára. Nincs szükség az ablak vagy az üvegezés területének mérésére, egyszerűen az adatok leolvasásáshoz tegye a következőket:

  1. Nyissa ki az ablakot
  2. Ellenőrizze a keret és/vagy a szárny belsejét, hogy megtalálja az adattáblát
  3. Lehet piros, kék vagy szürke védőtok, egyszerűen nyissa ki az ablakot, hogy megtalálja az adattáblát; 
  4. Olvassa le a sorozatszámot, pl. 735
  5. Jegyezze fel a méretet, pl. 5/9
  6. A legjobb megoldás, ha elküldi az adattábla fotóját nekünk az info@tetoteriablak24.hu email címre és mi így pontosan tudni fogjuk, hogy milyen kiegészítőre lesz szüksége

Az adattábla elhelyezkedése a ROTO tetőtéri ablak típustól függően változhat.

8-as sorozat terméktáblák helyzete

pl.: WDF R8 K/H, WDF 84 K/H

7-es sorozat terméktáblák helyzete

pl.: WDF R7 K/H, WDF 73 K/H

6-os sorozat terméktáblák helyzete

pl.: WDF R6 K/H, WDF 64 K, WDF 62 H, WDF 61 H, WDT R6, WDT 6

4-es és 3-as sorozat terméktáblák helyzete

pl.: WDF 310-329 Plus, WDF 410-419

3-as sorozatú menekülőablak terméktábla helyzete

pl.: WDA R3 K, WDA 31 K/H