ROTO tetőtéri ablakok és tetőabalak kiegészítők

ROTO tetőtéri ablakok és tetőabalak kiegészítők

+ ROTO a világban.

Roto csoportnak közel 3800 dolgozója van a csaknem minden kontinensen megtalálható gyárakban és leányvállalatoknál. Éves bevétele több mint 600 millió EUR.  A Roto csoportnak a németországi Bad Mergentheimben és a lengyelországi Lubartówban modern tetőablak gyárai vannak, melyek több mint 1700 főt foglalkoztatnak. A divízió összes gyára – az RPS, a Toyota cég legjobb gyártórendszerén alapuló Roto Gyártási Rendszer szerint dolgozik.  Ennek köszönhetően a lehető legrövidebb idő alatt, a legmagasabb minőséget garantálva termelnek.  

+ „German made”

A németországi Stuttgarthoz közeli Leinfeldenben található a cégcsoport központja. A Tetőtéri ablakok & Kiegészítők divíziójának központja a Würzburg melletti Bad Mergentheimben működik. A Roto médium és prémium termékeinket csaknem 85%-ban a németországi gyárunkban készítjük. A „German made” megjelőlés a folyamatos fejlesztésnek és a magas prcizitású gyártásnak köszönhetően rákerülhetnek a termékeinkre, függetlenül a gyártás helyétől.

+ Alapfilozófiánk a profizmus.

Mindent megteszünk azért, hogy termékeink a vásárlókhoz professzionális kereskedőkön keresztül jussanak el, akik garantálják a magas szintű tanácsadást. A „Roto Campus” oktatási programnak köszönhetően évente növekszik a professzionális kivitelező, ács és tetőfedő cégek köre. A Roto termékek profik kezében érzik magukat a legjobban. 

Kiváló műszaki részletek a hosszú távú kényelemért

+ Egyszerű állítási lehetőség

Az évek során a tetőszerkezet mozoghat, és az eredetileg tökéletesen beépített tetőtéri ablak többé nem szigetel megfelelően. A ROTO tetőablakoknál az utólag állítható ablakszárnynak köszönhetően a tok és a szárny távolság korrigálása a szerkezet megbontása nélkül is lehetséges.

+ Beázásmentes konstrukció

A ROTO tetőablakok esetében a borítólemezek rögzítése átmenő csavar nélkül történik. Ennek köszönhetően a nedvességnek nincsen esélye arra, hogy a meglazuló csavarok mentén bejusson az ablak szerkezetébe.

+ Biztonságos beépítés

Alsó kilincses ROTO Designo ablakok esetében a termékek maximálisan előszereltek: a Hőszigetelő Csomag, a belső párazáró fólia, a borítólemezek és a szerelővasak mind a gyárban kerülnek a termékre. A felső kilincses RotoQ esetében a beépítést az intelligens „klick” szerelési rendszer támogatja, mely minden sikeres művelet után akusztikus visszajelzést ad.

+ Kiemelkedő hangszigetelés és biztonság

A ROTO tetőtablakok belső biztonsági üveggel is rendelhetőek, így a magasabb fokú biztonságnak és a kiváló hangszigetelésüknek köszönhetően remek választást jelentenek zajos környéken vagy a gyerekszobákban.

+ Vasalat a 80 éves ROTO-tól

A ROTO tetőtéri ablakaink saját fejlesztésű és kíváló minőségú ROTO vasalattal szereltek, hiszen a minőség és a precizitás számunk-ra a legfontosabb. A ROTO több mint 80 év tapasztalattal rendelkezik a vasalat gyártás területén, és világelső a bukó-nyíló vasalatok piacán.

Még hatékonyabb energiamegtakarítás ROTO Hőszigetelő csomaggal

+ Hőszigetelés minden oldalról!

A megfelelő szigeteléssel elkerülhetjük a hőhidakat, a páralecsapódást és ezen felül szakszerű csatlakozást biztosíthatunk a belső párazáró fóliához.

+ Mire érdemes odafigyelni?

A ROTO tetőtéri ablakoknál a problémák döntően nem az üvegezés minőségéből adódnak. A gondot a nem megfelelően kialakított oldalsó hővédelem okozza. Az oldalsó lehűlő felületen lecsapódik a pára, mely hosszútávon a szerkezet károsodásához vezethet.

A hőkamerás felvételeken jól látható, hogy a tetőtéri ablak legérzékenyebb pontja a tokszerkezet, különös tekintettel a sarkokra.

+ Hogyan védekezzünk a hőhíd ellen?

A ROTO tetőtéri ablakok tokszerkezete kiemelkedik a tető szigetelésének síkjából, így oldalról is védekezni kell a hideg ellen. Az ideális megoldás a tok felső síkjáig érő, az ablakot körbevevő szigetelés, mely megakadályozza a hőhíd kialakulását.

Annak érdekében, hogy tetőablaka a megfelelő védelemmel legyen felruházva, a ROTO kifejlesztette az úgynevezett Hőszigetelő Csomagot, mely biztosítja a körbefutó szigetelést, ezen felül egy párazáró fóliát is tartalmaz a hatékonyabb védelemért.

+ ROTO Hőszigetelő Csomag és párazáró fólia

A ROTO Hőszigetelő Csomag gyárilag előszerelt, így a helyszíni beépítési hiba lehetősége kizárt.

A ROTO Hőszigetelő Csomag közel 5 fokkal emeli a belső felület hőmérsékletét, ami a fűtési költség csökkenését eredményezi.

A ROTO tetőtablakoknál a hőszigetelés a tok felső síkjáig ér, ezáltal a hőhidak kialakulásának az esélye minimális.

A ROTO Hőszigetelő Csomaggal szerelt tetőtéri ablak hozzájárul a ház optimális energiafelhasználásához és a páralecsapódás veszélye szinte teljesen elkerülhető.

A szigetelés UV álló.

+ ROTO Designo és RotoQ

A tetőtéri ablakainkat két nagy csoportba soroljuk. A ROTO Designo az új beruházásoknál a RotoQ pedig a meglévő, esetleg nem ROTO termékek kiváltására alkalmas választékkal rendelkezik.

+ ROTO Maßstab. ROTO Handwerk és ROTO Meisterstück

A három kategóriába sorolt termékválaszték egyértelműen meghatározza a termékek komfort fokozatait. Míg a ROTO Maßstab a kompromisszummentes alapválasztékot testesíti meg, a ROTO Handwerk kategóriában már egyéb extra felszereltség és egyedi megoldások is elérhetők. A ROTO Meisterstück az abszolút prémium kategóriát testesíti meg, mind funkciókban, mind dizájn terén.

+ ROTO a weben

A ROTO magyarországi leányvállalata is jelen van a weben. Ha nem talál elegendő műszaki tartalmat az oldalunkon, akkor keresse fel a roto.hu vagy a roto-frank.com/hu oldalakat.